Doel & Visie

Door de persoonlijke ervaringen van Aksel zelf, is het belangrijkste doel van de stichting om mensen met een fysieke en motorische beperking uit hun isolement te halen.

Aksel is één van de beste handbikers van Nederland en wil zijn kennis, passie en ervaringen graag delen met anderen. Door middel van handbiken wil hij hen bewust maken en laten ervaren dat deelname aan sportieve activiteiten en evenementen het zelfvertrouwen kan herstellen en/of verbeteren. Tevens wordt de maatschappelijke participatie hierdoor ook weer makkelijker.

1 van de hoofddoelen is dan ook het oprichten van een handbikevereniging en team in Groningen en vervolgens in Curaçao. ‘Door samen hard te trainen en elkaar te stimuleren, zullen we deel nemen aan zowel nationale en internationale wedstrijden en hiermee het handbiken wereldbekend maken.’

Het hebben van een beperking wordt vaak gezien als iets negatiefs, maar Aksel heeft het tegendeel bewezen. Hij heeft mogelijkheden en kansen gekregen die hij nooit voor mogelijk heeft kunnen houden. Door onze krachten te bundelen willen wij dit voor veel meer mensen mogelijk maken.

 

Maar Stichting You are a Hero staat voor nog veel meer dan dat. Hieronder een kort overzicht van de doelstellingen voor 2018;

  • -         Handbiketeam opzetten Groningen

    -          2 Aankoppelhandbikes schenken aan doelgroep Curaçao

    -          Aanschaf aangepaste bus voor vervoer gehandicapten Curaçao

    -          Sponsorfietstocht goed doel (ntb) Amsterdam-Groningen

    -          Caribbean Worldcup organiseren ABC-eilanden i.c.m. Project You are a Hero

 

Daarnaast is Aksel beschikbaar om lezingen te geven of misschien een leuke handbike clinic voor uw collega's. Ook geven we graag advies wanneer u bijvoorbeeld pas in een rolstoel terecht bent gekomen of kunnen wij u helpen op zoek te gaan naar het juiste hulpmiddel, zodat u weer beter mee kunt draaien in de maatschappij.

Kortom; welke vraag of verzoek u ook heeft, wij staan overal voor open en zullen alles in onze macht doen om u te kunnen helpen!

 

Via de contactpagina kunt u contact met ons opnemen.